Documentals

Aquí es pot trobar un llistat d’enllaços de visionat directe a documentals que tracten el tema del consum, explotació i matança d’animals, i del veganisme.

Bastants d’aquests documentals donen una visió directe i sense sensacionalismes dels escorxadors i el seu visionat potser es necessari per a tal de poder entrar amb informació i honestadat en el debat entre consum conscient i veganisme.

El primer d’ells, “Dentro del matadero” realitzat amb imatges actuals d’escorxadors espanyols, es una bona opció.


“Dentro del matadero”: una investigació sobre la matança industrial d’animals a Espanya.

Reportatge del fotoperiodista i activista Aitor Garmendia per denunciar la crueltat i violència que comporta continuar amb el consum d’animals per menjar. Es un treball realitzat entre els anys 2016-2018 accedint a 16 escorxadors de l’Estat espanyol on ha documentat la matança de vaques, porcs, xais, pollastres i conills.

L’article sencer escrit i amb fotografies està publicat a la seva web http://traslosmuros.com/mataderos-espana-investigacion.php

 

**********************************

“Empatia“: documental sobre el consum d’animals vist per un escèptic del veganisme.

Es un documental finançat per FAADA (Fundació per a la defensa dels animals) on s’intenta reflectir amb sentit del humor el punt de vista d’un reporter a qui se li encarrega un treball favorable al veganisme, i com això li serveix per qüestionar-se la seva pròpia realitat.

La pel.lícula es pot veure en aquest enllaç a filmin.es: https://www.filmin.es/pelicula/empatia

Aquí es pot veure el trailer:

**********************************

 

“¿Cómo que Cómo Como?”: documental basc sobre el veganisme, l’antiespecisme i l’animalisme.

Eneko, Matias i Lide son tres jóves vegans que ens en parlen:

**********************************

“Què mengem?”: Reportatge de TV3 de “Sense Ficció” del any 2015.

Aquest reportatge fa un recorregut pels diferents grups d’aliments comentant el tipus de tòxics que trobem a cada un d’ells.

**********************************

 

 “Con pasión animal” de El escarabajo Verde de TV2:

Reportatge sobre el Granja-Santuari Gaià dels Pirineus catalans, refugi d’animals rescatats de la industria alimentaria:

**********************************

“Dominion”: documental que qüestiona el dret a la dominació dels humans sobre les altres especies.

El ser humà ha posat al planeta i tot lo que hi ha en ell al seu servei. Aquest documental mostra el problema moral i ètic del suposat dret de dominació que l’home creu posseir sobre els animals.

Documental del any 2018 escrit i dirigit per Chris Delforce i gravat a Australia.

El projecte es va financiar (a més d’altres aportacions d’organismes animalistes) amb una campanya de crowdfunding que va recol·lectar més de 19.000 dòlars.

Es busca “obrir els ulls dels consumidors que no tenen idea de a que donen suport”.Descarga gratis: https://www.dominionmovement.com/download

Aquí la podeu veure sencera, està subtitulada en varis idiomes, entre ells l’espanyol (anar al boto de configuració, opció subtítols i escollir idioma):

 

**********************************

“Regne Pacific”:  documental sobre una granja ramadera convertida a vegana.

“Peaceable kingdom: the journey home” és un documental produït el 2004 per Tribe of Heart que mostra com uns grangers van deixar de matar animals i van adoptar el veganisme com a forma de vida creant una granja santuari per a animals explotats per la indústria alimentària. Es un dels documentals inspiradors per plantejar els drets dels animals.

Tribe of Heart, la productora, es una organització sense ànima de lucre que produeix audiovisuals (documentals, llocs d’internet educacionals, assajos de pensament crític i presentacions educacionals) per sensibilitzar sobre qüestions de injustícia social i inspirar la transformació de la societat.

Amb la idea “La transformació en el cor d’una persona pot canviar el món” lluiten per poder despertar la consciència i la compassió a través de la generositat, el respecte i l’activisme pacifista, la no-violència.

(Enllaç a la web de Tribe of Heart)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=AKfmlwSC4SI

**********************************

“LoveMEATender”: documental de la televisió belga del any 2011:

Traduit al castellà com “Àmame enCARNEcidamente”, el títol en anglès fa el joc de paraules amb la cançó de Elvis Presley.

Tracta sobre el desmesurat i insostenible consum de carn que fa que si la demanda de carn segueix la progressió actual, la xifra es duplicarà al 2050. Es necessitarien 3 planetes per donar-li cobertura.

**********************************

 

“Cowspiracy: El Secret de la Sostenibilitat”: documental que explora l’impacte de la ramaderia en el medi ambient.

Aquest documental del 2014 va tenir molt impacte en els medis animalistes perquè denunciava les relacions que diferents organitzacions ambientals i ecològiques tenen amb la industria ramadera i com arriben a negar la seva influencia negativa en el medi ambient (Greenpeace, Sierra Club, Surfrider Foundation, i Rainforest Action Network):

https://www.youtube.com/watch?v=mqWe-PzmCs8

**********************************

 “Nuestro pan de cada día”: documental austríac sobre la industria alimentaria.

Mostra el dia a dia de tot el procés d’industrialització i mecanització a la qual ha estat sotmesa la ramaderia i l’agricultura en un país desenvolupat.

En aquest film no hi ha cap tipus de diàleg, ni entrevista, ni veu en off, nomes sons ambientals.

Enllaç per veure el documental: https://www.documaniatv.com/social/nuestro-pan-de-cada-dia-video_e22658941.html

I el trailer:

**********************************

“Documentos TV: Bueno, mejor ¿vegano?” : qüestionament sobre com la industria ja ha absorbit a la dieta vegana i com el negoci fa que s’elaborin productes vegans procesats que poden ser perjudicials per a la salut.

Els vegans en la seva filosofia de no prendre aliments de procedència animal han creat un nou estil de vida. Les vendes dels seus productes no paren de créixer i l’onada vegana s’ha transformat en un negoci que mou milers de milions d’euros.

Com que la raó del veganisme es ètic i generalment s’està molt enganxat als sabors i textures dels aliments que s’ han apartat de la dieta, moltes vegades es busca aconseguir aquests sabors a través d’aliments molt processats amb emulsionants, potenciadors del sabor o altres additius, cosa que si es menja amb assiduïtat es també dolent per a la salut.

S’analitzen els principis del veganisme i explora les àrees noves que aquest estil de vida ha impulsat, com la biotecnologia aplicada a crear carn artificial, a través de cèl·lules mare de vaca. De fet, els pares d’aquesta innovació feta avui realitat sostenen que 2 cèl·lules mare podrien generar 10 tones de carn i no hauria de morir cap animal per produir-les.

https://www.youtube.com/watch?v=VMczFfVOB60

**********************************

 “Els drets dels animals” : xerrada impartida per Helena Escoda.

Llicenciada en Historia i Postgraduada en Dret Animal i Antrozoologia per la UAB, es col·laboradora de diferents organitzacions dels Drets dels Animals.

En aquesta xerrada descriu tots els àmbits de l’explotació animal i de com es poden trobar alternatives als productes animals:

**********************************

“Expediente CARNE” : documental de la productora alemana Santec-Media sobre la relació del consum de carn i les seves conseqüències en la salut i el canvi climàtic:

 

 

 

 

 

 


Deixa un comentari

author
Per cuinar x cuidar

All rights reserved © Designed by DJMiMi