Cuinar Per Cuidar la nostra salut, els animals, el planeta.

 

“Molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, poden canviar el món”

“Som el que fem per canviar el que som”

(Eduardo Galeano)

 

Una educació basada en l’empatia, la compassió, la no-violència i la justícia cap als animals fomenta la cultura de la pau i es transformadora.

 

Només podrem canviar la cultura quan puguem canviar el cor de les persones.

 

Il.lustració del llibre “SINPALABRAS” de Roger Olmos

 

Aquesta web intenta ser una eina per fer pràctica i propera la cuina vegana i per sensibilitzar sobre lo que representa menjar animals donant a conèixer les raons del veganisme.

Soc sòcia d’un grup de consum responsable i des de fa uns anys en que em vaig adonar amb claredat de que l’alimentació i el consum conscient nomes podia ser vegà, em vaig trobar en la contradicció de que a aquestes cooperatives de consum es participa en la explotació i matança d’animals sense gaires qüestionaments.

El veganisme exclou per ètica tots aquells ingredients que provinguin de la industria ramadera, pel sofriment que causa (carn, greixos, plomes, llet, ous, etc). Sembla inqüestionable posar el sofriment com una de les raons ètiques per excloure el consum d’un producte si aquest el produeix. (*)

Una vegada adoptada la decisió de deixar de menjar animals s’acostuma a tenir un gran desconeixent de com fer-ho. Ens pesen els dictàmens de la nutrició tradicional que desaconsellen el vegetarisme, nomes sabem fer la cuina que hem après, la de tota la vida amb les costums que han passat de generació a generació. Entre aquestes costums el segon plat sempre ha sigut un tipus de carn. Costa saber canviar.

Se’n sap molt poca cosa de la cuina vegana i en molts llibres que podem consultar a vegades les receptes porten ingredients desconeguts i realitzacions llargues.

Amb aquesta web s’intenta facilitar les coses ajuntant pràctiques e idees de cuina que facin l’alimentació fàcil i també a presentar els arguments del veganisme i del consum conscient.

I si ja cuineu vegà podeu col·laborar enviant les receptes que a vosaltres us agraden mes, conèixer com solucioneu i organitzeu els menús vegans, com substituïu els ingredients vegetals d’aquell plat que enyoreu. Quins plats tenen èxit. Així podrem aprendre uns dels altres.

Només teniu que fer el registre i entrar a enviar recepta. O envieu-me un mail a: info@cuinarxcuidar.com

En el bloc a mes s’intenta fer una divulgació sobre les característiques de l’alimentació vegana extreta de llibres, revistes o converses. Qualsevol d’aquestes informacions son això, un intent de divulgació i aproximació del tema, perque amb qüestions de nutrició la única informació de confiança i vàlida es la que us pot donar un metge.

 

* Podeu llegir les raons en les que es basa el veganisme en aquest document, i si voleu us el podeu baixar (també està enllaçat al boto del menú Raons):

Explotació d’animals i veganisme