La que podem trobar a les tendes son de les marques Nutella i Nocilla, i la fabriquen amb sucre (Nutella el 50%), oli vegetal, avellanes (Nocilla el 4% i Nutella el 13%), cacao desgrasat (Nocilla el 8,5% i Nutella el 7,4%), llet desnatada en pols i aditius.

Aquesta crema comercialitzada és molt poc saludable ja que conté moltíssim sucre, greix saturat, glutamat monosòdic, la lecitina de soja que porta està genèticament modificada i porta oli de palma.

Es va fer famós un post on sortia una imatge amb la composició de Nutella:

Enllaç a l’article de La Vanguardia

En les versions fetes a casa (a les veganes no posarem llet) podem controlar la quantitat i qualitat dels sucres, dels olis, de les avellanes, i no posar additius.

En aquesta recepte partim de la carbassa per donar-li una part de la dolçor. Aquí el sucre representa un 9%, les avellanes quasi un 20 % i el cacau en pols un 12,5%.

En comptes de sucre també se li pot posar concentrat d’atzavara que pot donar-li mes untuositat, encara que te les mateixes característiques que el sucre.

El cacau en pols desgreixat es la xocolata sense una part important de la mantega de cacau (només en porta mes o menys 1/4 part).