En medis d’informació nutricional la coliflor (com la resta d’hortalisses de la família de les crucíferes) es considera que té molts beneficis, entre els quals destaca una quantitat important de fibra, de vitamina C (bàsica per poder absorbir el ferro que ingerim d’altres aliments), i de minerals com el potassi i el fòsfor.

Si no agrada gaire el seu gust, aquesta crema és una manera de cuinar-la que resulta molt bona. També queda molt bé feta al forn amb beixamel. Si teniu una coliflor gran o no sou gaires persones a casa, es pot aprofitar la mateixa peça per menjar-la de les dos maneres aprofitant el fornejat inicial.

Escalivar una verdura al forn abans de fer una crema és una idea que vaig trobar a una recepta del restaurant 7Portes, que defineix com gran secret per l’èxit de les receptes de crema de verdures, ja que li dona un gust a brasa que acostuma a agradar molt.

Amb aquesta crema es poden aprofitar les branques, el tronxo i les fulles de la coliflor, que passades per la batedora perden la textura dura que a vegades tenen.

La poma li dona contrast de sabor. Per damunt se li poden posar diferents llavors i especies: cúrcuma, pipes, sèsam torrat, llevat nutricional, etc.