Amanida per aprofitar dos productes de primavera, els espàrrecs i els pèsols, que junt a a la quinoa, la fruita seca i l’oli aporten la majoria dels grups d’aliments necessaris.

Aquest plat es pot prendre fred o tebi (deixant una mica calents els espàrrecs i els pèsols).

Per cuinar la quinoa s’aconsella rentar-la abans una o dos vegades amb aigua per treure-li la saponina que porta.

Per bullir-la amb aigua es fa en una proporció de 1 part per dos d’aigua durant 15 minuts amb el pot tapat per evitar que s’evapori l’aigua ràpidament, i així al final de la cocció s’aconsegueix que la quinoa hagi absorbit tot el líquid. S’ha de cuinar sense remoure-la perquè es delicada i es pot trencar el gra.

L’escaldat (també anomenat blanquejat) és una cocció de curta durada en abundant aigua bullint i sal, que pot durar des d’uns segons a dos minuts, depenent de l’ingredient a cuinar.  Després s’ha de refredar en aigua freda per aturar la cocció de l’aliment. Al escaldar els vegetals evitem que s’enfosqueixin, perdin textura, aromes i nutrients. Podem escaldar un aliment per obtenir una cocció al punt, per preparar-lo per una elaboració posterior o simplement per desprendre amb més facilitat la pell d’alguns vegetals.

Per descomptat a aquesta amanida si li poden afegir altres ingredients com alvocat, olives, pastanaga, i altres tipus de vegetals de fulla.

També es poden canviar el tipus de fruita seca que porta.

La menta d’aquesta vinagreta hi fa un bon contrast. Sempre que es pugui es bo fer servir suc de llimona en comptes de vinagre per la seva aportació de vitamina C que ajuda a la assimilació del ferro.